Professionele communicatie met ouders

Mensen voeren elke dag gesprekken; meestal gaat dat van een leien dak. In de professionele werkomgeving vraagt het soms echter net wat meer. Vooral als dat gesprek gaat over het meest kostbare dat mensen kennen: hun kind.

Deze training biedt Pedagogisch Medewerkers (PM’er) een goede basis voor het voorbereiden en structureren van een succesvolle gespreksvoering.Het centrale thema en belang van de ouder en de PM’er is de optimale ondersteuning van het kind en zijn ontwikkeling. In het verder professionaliseren, in de vorm van vroegschoolse educatie, neemt de adviserende rol van de PM’er toe.

Het eerste uitgangspunt beschrijft het basisbelang van een goede samenwerking tussen de ouders en de Pedagogische Medewerkster. De kwaliteit van de relatie, tussen de ouder en de PM’er, zal voor een deel mee bepalen hoe ouders aankijken tegen de organisatie en de professionele/persoonlijke relatie.

De verschillende gespreksmethodieken zullen theoretisch behandeld worden met het oog op gespreksopbouw en -houding. Vervolgens worden de praktische kenmerken en aandachtspunten van het gesprek uitgewerkt. Deze training behandelt ook de beroepsspecifieke gesprekken die binnen de kinderopvang plaatsvinden. Het thema moeilijke gesprekken biedt handvaten om te herkennen wanneer het gesprek kantelt en hoe dit terug te buigen. De training bevat praktische tips ter voorbereiding van de verschillende kenmerken, stappen en fasen van een gesprek.

De training is praktisch van opzet en sluit aan op de dagelijkse praktijk van de Pedagogisch Medewerker, om tot een effectieve, prettige samenwerking met en/of advisering aan ouders te komen.

Voor trainingen op uw eigen locatie maken wij graag een offerte op maat. Mail naar info(at)continue-ct.nl.

Praktische informatie

Wij bieden de training Professionele Communicatie met Ouders in drie verschillende versies aan:

Optie 1: E-learning

Je doorloopt de training wanneer je wilt. De cursus is onmiddellijk na betaling beschikbaar.

Kosten: € 97,00

Link (opent in nieuw tabblad): Professionele Communicatie met ouders – E-learning

Optie 2: 2 trainingsdagen in combinatie met e-learning

Elke cursist volgt als voorbereiding de e-learning module. Hierna oefenen we tijdens twee trainingsdagen om het geleerde in meegebrachte en door ons verstrekte casussen toe te passen.

Kosten: € 495,00 per deelnemer

Link (opent in nieuw tabblad): Professionele Communicatie met ouders – 2 trainingsdagen met e-learning

Optie 3: 5 trainingsdagen

Voor wie liever alles klassikaal leert, bieden wij deze optie aan. Tijdens 5 lesdagen leer je de theorie en krijgt je ruimschoots de gelegenheid om met het geleerde te oefenen.

Kosten: € 995,- per deelnemer

Alle genoemde prijzen zijn vrijgesteld van BTW op grond van CRKBO-registratie.

Aanmelden:

Voor aanmelden of vragen mag je altijd contact met ons opnemen: info@continue-ct.nl (Judith Lang)