Verrijk je kijk – voor PM’ers of Pedagogisch Coaches

Verrijk je kijk voor Pedagogische Medewerkers

Het pedagogisch werkveld is een dynamische en boeiende werkplek. Door de drukte van de dag loop je soms echter het risico in een soort routine van taken terecht te komen. Het gevolg kan zijn dat pedagogische vraagstukken minder effectief worden aangepakt.

Met de opleiding Verrijk je kijk voor pedagogisch medewerkers leer je, middels video-interactie de interactievaardigheden praktisch en doelgericht te verbeteren. Je leert het Oké-model in te zetten om positief te communiceren met kinderen, collega’s en ouders. De training leert je om te reflecteren op je verdere ontwikkeling van de interactievaardigheden tijdens de praktijkbijeenkomsten en/of individuele coachinggesprekken.

Verrijk je kijk voor Pedagogische Coaches

De kerntaak van de pedagogisch coach is het ondersteunen en inspireren van de PM’ers in hun ontwikkeling. Samen leren en ontwikkelen staat centraal in de vragen “Waar staan we nu?”, “Hoe leren wij?” en “Welke impact heeft dat?”.

Tijdens de praktijktraining maak je kennis met het supervisie- en het Oké-model. Het supervisiemodel biedt inzicht in de optimaliseren van de ondersteuning van de zich ontwikkelende PM’er. Het Oké-model ondersteunt ons in het verdiepen en verbreden van pedagogisch vraagstukken op basis van positieve communicatie.

Op basis van videobeelden verdiep je het ‘lezen’ van de interactievaardigheden in de dagelijkse praktijk van de PM’er. Door de beelden te analyseren, taal te verrijken en uitdagingen te zien, help je de PM’er om een dieper voelen, denken en gedragen met betrekking tot de interactievaardigheden te ontwikkelen. Tijdens deze training worden videobeelden van coachinggesprekken ingezet als intervisiemateriaal voor besprekingen met de deelnemers. De trainer zal aanvullend supervisie verstrekken aan de coach.

Opzet en prijzen

De trainingen Verrijk je Kijk voor PM’ers en Pedagogische Coaches worden in twee versies aangeboden, online en klassikaal.

.

Verrijk je Kijk voor Pedagogische Medewerkers

Online variant
6 x 3 uur: € 450,00 per persoon
Alle 6 de interactievaardigheden op basis van filmbeelden komen aan bod.

Klassikale variant
Online start van 1 uur: voorbereiding op casusmateriaal.
1 lesdag € 1495,00 per groep (max. 12 deelnemers)

Verrijk je Kijk voor Pedagogische Coaches

Online variant
6 x 3 uur: € 450,00 per persoon
Alle 6 de interactievaardigheden op basis van filmbeelden komen aan bod.

Klassikale variant
Online start van 1 uur: voorbereiding op casusmateriaal.
3 lesdagen klassikaal: € 995,00 per persoon.

Neem contact met ons op voor meer informatie of om je aan te melden: info@continue-ct.nl