Professionele communicatie met ouders (STAP)

Mensen voeren elke dag gesprekken; meestal gaat dat van een leien dak. In de professionele werkomgeving vraagt het soms echter net wat meer. Vooral als dat gesprek gaat over het meest kostbare dat mensen kennen: hun kind.

Deze training biedt Pedagogisch Medewerkers (PM’er) een goede basis voor het voorbereiden en structureren van een succesvolle gespreksvoering.Het centrale thema en belang van de ouder en de PM’er is de optimale ondersteuning van het kind en zijn ontwikkeling. In het verder professionaliseren, in de vorm van vroegschoolse educatie, neemt de adviserende rol van de PM’er toe.

Het eerste uitgangspunt beschrijft het basisbelang van een goede samenwerking tussen de ouders en de Pedagogische Medewerkster. De kwaliteit van de relatie, tussen de ouder en de PM’er, zal voor een deel mee bepalen hoe ouders aankijken tegen de organisatie en de professionele/persoonlijke relatie.

De verschillende gespreksmethodieken zullen theoretisch behandeld worden met het oog op gespreksopbouw en -houding. Vervolgens worden de praktische kenmerken en aandachtspunten van het gesprek uitgewerkt. Deze training behandelt ook de beroepsspecifieke gesprekken die binnen de kinderopvang plaatsvinden. Het thema moeilijke gesprekken biedt handvaten om te herkennen wanneer het gesprek kantelt en hoe dit terug te buigen. De training bevat praktische tips ter voorbereiding van de verschillende kenmerken, stappen en fasen van een gesprek.

De training is praktisch van opzet en sluit aan op de dagelijkse praktijk van de Pedagogisch Medewerker, om tot een effectieve, prettige samenwerking met en/of advisering aan ouders te komen.

Voor trainingen op uw eigen locatie maken wij graag een offerte op maat. Mail naar info(at)continue-ct.nl.

Praktische informatie

Locaties en data:
5 dagen van 10.00 tot 16.00 uur

Utrecht, Nieuwegracht 29:
3 februari 2023
17 februari 2023
3 maart 2023
17 maart 2023
31 maart 2023


Online (MS Teams):
4 februari 2023
18 februari 2023
11 maart 2023
1 april 2023
15 april 2023

Financieel:

€ 995,- per deelnemer (cursisten mogen het STAP-budget gebruiken voor deze training)
(Vrijgesteld van BTW op grond van CRKBO-registratie.)

Aanmelden:

Vul het aanmeldformulier in op onze website (https://www.continue-ct.nl/stap). Je ontvangt dan van ons een aanmeldbewijs, waarmee je op 17 maart 2023 heel vlot het aanvraagproces voor het STAP-budget kunt doorlopen! Je hoeft alleen nog maar in te loggen met je DigiD, ons aanmeldbewijs te uploaden en het online formulier aan te vullen. Ontvang je geen budget? Dan kun je ervoor kiezen om de training zelf te bekostigen, of het nog eens te proberen in de volgende aanvraagperiode.

Voor vragen mag je altijd contact met ons opnemen: info@continue-ct.nl (Judith Lang)